Φυσικοθεραπεία

Η αναπνευστική φυσικοθεραπεία προεγχειρητικά αλλά κυρίως μετεγχειρητικά αποτελεί μία πολύ σημαντική συνιστώσα της περιεγχειρητικής αγωγής. Η ορθή και τακτική εφαρμογή των αναπνευστικών ασκήσεων συμβάλουν στην καλύτερη προετοιμασία του ασθενούς προεγχειρητικά και μετεγχειρητικά στην γρήγορη κινητοποίηση του, στην ελαχιστοποίηση των αναπνευστικών επιπλοκών (π.χ. ατελεκτασία), τον σχεδόν άμεσο απογαλακτισμό του από τους σωλήνες θωρακικής παροχέτευσης και στην ταχεία ανάρρωση του.

H αναπνευστική φυσικοθεραπεία αποτελεί μία ομάδα ειδικών τεχνικών και χειρισμών που εφαρμόζονται από εξειδικευμένο φυσικοθεραπευτή και απαιτεί την συνεργασία του ασθενούς. Η επιτυχής συνεργασία θεραπευτή – ασθενούς συμβάλλει:

  • στην αύξηση και βελτίωση των αναπνευστικών εφεδρειών (ιδίως ασθενών με ελαττωμένη αναπνευστική ικανότητα)
  • στην επαρκή οξυγόνωση
  • στην αποτελεσματική απομάκρυνση των εκκρίσεων του αναπνευστικού και διατήρηση της καλής βατότητας του τραχειοβρογχικού δέντρου
  • στην αποτελεσματική διαχείριση των δυσπνοϊκών επεισοδίων

Επισκεφθείτε τον ιατρό.

Ο Χειρουργός Θώρακος, Αθανάσιος Κλέωντας κατά τις πρωινές ώρες βρίσκεται στο χώρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και τις απογευματινές ώρες στο ιατρείο του (Ερμού 73).

📞   2310 – 400000

Γραφείο 11, 2ος όροφος. Dec 1742

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δ. ΚΛΕΩΝΤΑΣ

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΟΥ

Ο ιατρός βρίσκεται τηλεφωνικά στη διάθεσή σας 24 ώρες την ημέρα, επτά μέρες την εβδομάδα.

Δέχεται στο ιατρείο του κατόπιν ραντεβού:

Δευτέρα – Παρασκευή: 18.00 – 21.00

Scroll to Top